Hír Archívum

A gyűrű választottja: Aranyosi Péter!

Több, mit négy évtizede minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésnapján egy kiemelkedő szerzőt vagy előadót — a Rádiókabaré világából — Karinthy-gyűrűvel jutalmaznak.

Az idei díjazott, a „friss” Karinthy-gyűrűs humorista: Aranyosi Péter osztotta meg velünk a díjjal és a humorral kapcsolatos gondolatait:

- Nem szoktam viselni a gyűrűt, otthon tartom egy széfben. De lehetne hordani, szép, bár néhány számmal nagyobb, mint az ujjam mérete. Eddig csak egyszer vettem elő, amikor egy bulit tartottak a tiszteletemre. Akkor egy nagyon vastag cipőfűzővel a nyakamba akasztottam, mint Frodó, a Gyűrűk Urában. Nem mertem az ujjamra húzni, mert féltem, hogy én is eltűnök ebből a dimenzióból.

- A témát mindig ugyanonnan szedem: a családom, a televízió, a rám szakadó média és a megélt dolgok. Én szándékosan kekeckedni szoktam az emberekkel, például a rendőrökkel, hátha elvisznek a börtönbe. Egyszer el is vittek. Ahogy a bűnözők szokták mondani, egy félreértés áldozata lettem. Szép délutánt töltöttem bent.

- A stand up comedy amerikai műfaj. Magyarországon a huszadik század eleje óta van kabaré. Van szép magyar szavunk a stand uposokra, ők a humoristák.

Kapcsolódó