„Peregnek, porolnak csöppnyi levélhadak...” a torockói Duna-Házban

 

Eseménydús napra számíthatnak a Duna-Házba látogatók október 20-án, pénteken. Délelőtt közkívánatra rendszeres gyerekprogram-sorozat indul, délután pedig Dr. Kovács Sándor egyháztörténész népszerű Rendhagyó történelemórák Torockón sorozatának kiemelt előadását hallgathatják meg az érdeklődők Reformáció 500 címmel.

A Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és a Torockói Sebes Pál Általános Iskola pedagógusainak közreműködésével havonta egyszer, péntek délelőttönként a legkisebbeké a terep. Önfeledt koncertek, zenés-mesés műsorok, változatos, az évszak népszokásaihoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, ötletes népi és ügyességi játékok, népdaltanítás, előadások várják az óvodás és kisiskolás közönséget. Az első alkalommal Szabó Kinga játszóházvezető Kukoricázz velem! című interaktív zenés-mesés-kézműves előadással fokozza a hangulatot.

18 órától Dr. Kovács Sándor egyháztörténész a megújulás eszmerendszerét, az 500 éves reformációt hozza közel hallgatóságához a tőle megszokott közérthető, élvezetes stílusban. Az 1517. október 31-én azzal a bizonyos 95 tétellel elindult mozgalom máig élő, európai gondolkodásunkat meghatározó közös örökségünk. Az ünnepi előadás kísérőfilmje, a Magyar Mecenatúra Program támogatásával készült animációs kisfilm Luther Márton vitáját meséli el a búcsúcédulák árusításáról.

A belépés a Duna-Ház rendezvényeire ingyenes!
Szeretettel várjuk az érdeklődőket, és addig is lehet még szavazni a gyerekprogramok főcímére a Facebookon.

Bővebb információk és részletes program >>>
Facebook >>>