Hír Archívum

Farkas-Gregóczki Rita 46. heti ajánlója

Farkas-Gregóczki Rita másfél évvel ezelőtt kezdte pályafutását a közmédiában. Jelenleg szerkesztőként tevékenykedik a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Vallási Főszerkesztőségén. Emellett három gyermek büszke édesanyja.
 

Hétfőre a Jamie 30 perces kajáit választottam a Duna kínálatából. Szeretek főzni és így a főzőműsorok is közel állnak a szívemhez. Sok praktikus tanácsot és ötletet merítek belőlük. Fontos a rendelkezésre álló időt a családdal minél hatékonyabban eltölteni, ezért is örömmel tanulok mindig új konyhai praktikákat (Duna 12.50).

Nyolc- öt- és hároméves gyermekeim hétköznap esténként kíváncsian várják a Mickey egér játszótere rajzfilmsorozatot. Ez a műsor fellazítja a megszokott, műfaj adta kereteket. A rajzfilmfigurák megszólítják, és sok mindenre oktatják a kis nézőket. Így velük együtt játszva és tanulva, passzív szemlélőből aktív részeseivé válnak a meséknek (M2 18.00). Leggyakrabban esténként jut időm a televízió képernyője elé ülni. Ilyenkor örömmel választom a beszélgetős műsorokat, elsősorban a Ridikül esti ismétlését. Dióssy Klári műsorvezető érdekesebbnél érdekesebb témákat tálal vendégei elé (Duna World 22.35).

Szerdán délután szívből ajánlom a „Tebenned bíztunk eleitől fogva” című református egyházi félórát. Ebben a műsorban meghatározó a szerkesztő-műsorvezető, Fekete Ágnes személyisége, és a mód, ahogy személyessé teszi az elhangzó gondolatokat. Elsősorban azoknak ajánlom, akinek a hétköznapi életben felhasználható lelki táplálékra van szükségük, vagyis mindenkinek (Kossuth rádió 13.30). Késő este vetítik a kitűnő filmes páros— Cseke Eszter és S. Takács András— On The Spot: Az ellenség gyermekei sorozat aktuális epizódját. Ezek a dokumentumfilmek különös sorosokat villantanak fel, távoli, de nagyon is emberi történeteket mesélnek (Duna 22.20).

Csütörtök délután Az én váram– Lakáskultúra mindenkinek felüdülésként hat rám és ugyancsak jó ötleteket ad lakókörnyezetünk megújításához. Izgalmas aspektus, hogy vendégként kukkanthatunk be elismert művészek, hírességek otthonába. Itt a sztorizás kihagyhatatlan kelléke a vendéglátásnak. (M3 14:10) Esti filmként az Édes november című amerikai mozit javaslom Charlize Theron, egyik nagy kedvencem főszereplésével. Többször láttam már, mégis mindig jó újranézni ezt az édesbús történetet (Duna 22.00).

A pénteki kínálatból a Másfélmillió lépés Magyarországon – 32 év múlva ragadta meg a figyelmemet. Rockenbauer Pálék csapata 1979 nyarán járta be az Országos Kéktúra útvonalát. 32 évvel később, 2011- ben új csapat teszi meg ugyanazt az útvonalat , feltárva, hogy mi minden változott azóta. A műsor olyan településekre is felhívja a figyelmet, amelyekre érdemes ellátogatni, de még kevésbé ismertek (M5 12.00).

Szombaton vetítik, az őshazát felkereső Julianus barát viszontagságait bemutató filmet. A megindító és felemelő történet gyermekkorom egyik meghatározó élménye volt. (Duna World 11:30)

Vasárnap kora reggel a Gasztroangyallal ébredünk. A különösen szép tájak és a helyi érdekességek adják a műsor egyedi zamatát (Duna 6.45).

Kapcsolódó