Hír Archívum

Oscarra hangolva a Duna Televízió műsorán

A közmédia Oscar-díjas filmekkel és külön műsorral készül a 90. Oscar-díjátadó gálára.
 

A díjátadót megelőző hetekben Oscar-díjas filmekkel készül a Duna Televízió, hangolódva a filmvilág legjelentősebb eseményére. A közmédia nézői reklámblokkok nélkül, HD minőségben láthatják a 12 év rabszolgaság (február 18., vasárnap 23:25), a Cyrano (február 27., kedd 23:15), a Szigorúan ellenőrzött vonatok (február 21., szerda 22:40), valamint a magyar vonatkozású Mephisto (február 22., csütörtök 23:45) című Oscar-díjas filmet is.

Az Oscar-gálát idén is élőben közvetíti a Duna Televízió március 4-én éjszaka: Kraszkó Zita, az Oscar-est hazai házigazdája, valamint Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor filmszakértők köszöntik majd a nézőket.

2018. március 4-én újra, zsinórban harmadjára izgulhat az ország egy magyar filmért az Amerikai Filmakadémia díjátadóján. A Saul fia (2016.) és a Mindenki (2017.) után Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről is bekerült az idei jelöltek legszűkebb körébe – a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Enyedi Ildikó filmje a tavalyi Berlinálén kezdte fesztiválkörútját, ahol a verseny legfontosabb díjával, Arany Medvével díjazták, és azóta is számtalan elismerést gyűjtött világszerte.

Kapcsolódó