Hír Archívum

Ünnepi készülődés a XV. Református Zenei Fesztiválra

Idén május 24-e és 27-e között, tizenötödik alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten.
 
A The BlackBirds zenekar tagjai a 2017-es Református Zenei Fesztiválon a Bakáts téren. (Fotó: Martinek Imre - Stereo Kft./ Periferic Records)

Az ingyenesen látogatható rendezvény összesen hat helyszínen zajlik majd. Zömmel a Ferencvárosban, a Bakáts-téren, illetve annak vonzáskörében. A programok között egyaránt megtalálhatóak a templomi orgonakoncertek, a térzene, az egyházi kóruséneklés, a népzenei és a világzenei együttesek koncertjei. A zenei élményeket tudományos kerekasztal-beszélgetések, borkóstoló, kézműves vásár, továbbá a Bakáts-tér és a Kálvin-tér közötti zsoltáros fáklyás menet is kiegészíti.

„Néhány hónappal az ötszázadik jubileumi év lezárása után változatlanul érdemes egyházunk megújításán fáradozni és a megújulás lendületét hirdetni, de csak Istenbe vetett hitünk erősödése által, lehetőleg úgy, hogy közben a Kárpát-medence magyar közössége is épüljön.”— vallja Böszörményi Gergely, az esemény életre hívója. A fesztivál kiemelt eseményei, illetve annak gazdag kísérőrendezvényei egyaránt a testvéregyházi összetartozást, a hitet és a baráti kapcsolatok kialakulását segítik elő. A hazai művészeken és előadókon kívül, több határon túlról érkező zenekar is fellépési lehetőséget kap.

„ Számunkra ez a fesztivál nyitja az utóbbi évek koncertszezonját. Fontosnak és örömtelinek érzem a részvételünket, valóban különleges élmény ebben a környezetben zenélni” – mondta el Dobos László, a 2004-ben alapított The BlackBirds Beatles emlékzenekar énekes-gitárosa, aki örömét leli híres magyar költők verseinek megzenésítésében és előadásában általános- és középiskolai, rendkívüli magyarórákon.

Az eseményről készült összefoglalót június 3-án 9:25-től a Duna Televízió Református riportok című műsorában nézhetik meg.

Kapcsolódó