Hír Archívum

A Balaton megelevenedő legendái

Nyulász Péter: Helka, a Balaton tündére című regénye nyomán készült, kalandos, 19 részes mesejáték-sorozatot mutat be júniusban a Kossuth rádió Családi sávja június 11 és 29 között.
 

A mesejáték története és dinamikus zenéi egyaránt szórakoztatják a kicsiket és a nagyobbakat. Megejtő humora ellenére, komoly, emberpróbáló mondanivalót is hordoz. Kamor varázsló szavai szerint: “Légy határozott! Aki fél, az bizonytalan, aki bizonytalan, az gyenge, és aki gyenge, az a földre kerül!”.
A sejtelmesség, a feszültség jelen van a történet elejétől a végéig és nem engedi lankadni a hallgatóság figyelmét. Ismert helyszíneken indulunk el és sosem látott fantáziavilágba csöppenünk. Megismerkedünk Tramini és Furmint manókkal, Helka hercegkisasszonnyal, Csiperkével, és nem utolsósorban Kamor varázslóval, akinek a házába bevezetik a patakot. Részesei lehetünk a fagyöngy-szüretnek és megtudhatjuk mi fán terem a hercegnői felvonulás. Hogy ki és mi úton-módon lesz a Balaton tündére, az arany nádbuzogány és a Bakony varázslójának hatalmát megtestesítő cserfapálca birtokosa? -Kiderül, ha estéről estére figyelemmel követi a történet állomásait.

Adás: Kossuth rádió, Családi sáv június 11-29., 20.11-től

Kapcsolódó