Királynőt koronáznak a Duna Televízión

Július 8-án 19:30-tól a Duna Televízió látványos showműsorában ötödik alkalommal választják meg Magyarország Szépét. A győztes az értékes nyeremények mellett lehetőséget kap arra, hogy hazánkat képviselje a világ egyik legrangosabb szépségversenyének világdöntőjén, a Miss World-ön.
 

A közmédia csatornáin már ötödik alkalommal nézhetik meg az érdeklődők a legrangosabb hazai szépségverseny fináléját. Július 8-án este, a Duna Televízión és a Duna World csatornán is látható nagyszabású, élő gálaműsorban választják meg Magyarország Szépét, aki győzelmével egy évig a Miss World Hungary cím birtokosa lesz és részt vesz a Miss World döntőjén, ahol több mint százhúsz ország szépségkirálynőjével verseng a világ legszebb hölgye címért.
Az adásban négy különböző öltözékben vonulnak végig a kifutón a döntősök. A zsűritagok és a nézők elsőként bikiniben láthatják a lányokat, majd ezt követi az úgynevezett kreatív tour, amit idén a labdarúgó világbajnokság ihletett. Ezután nemzeti öltözetben, majd végül estélyi ruhában lépnek színpadra a versenyzők, utóbbi két kollekciót Bélavári Zita tervezi. Az egyes tour-ok után a zsűritől a 2-2 legkevesebb pontot kapott lány fog kiesni.

A műsorvezetők Kraszkó Zita és Kovács Kokó István lesznek. Mindkettejük számára új kihívást jelent ez a feladat, és izgatottan készülnek az első közös, élő showműsorukra. Zita emellett a döntősök felkészülését is figyelemmel kíséri, ő ugyanis a házigazdája a július 7-én este a Duna Televízión látható, „A királynők útja” című magazinműsornak. A félórás program a verseny felkészülési időszakának legizgalmasabb és legfontosabb pillanataiba, kulisszatitkaiba enged betekintést.

Az élő adásig rengeteg feladat vár még a lányokra. Ahogy azt Sarka Kata, a Magyarország Szépe versenyigazgatója a június 13-i sajtótájékoztatón elmondta, csak annak van esélye a végső győzelemre, aki a következő hetekben maximális fegyelemmel és szorgalommal dolgozik. A leendő szépségkirálynőnek talpraesettnek, céltudatosnak, barátságosnak és kommunikatívnak kell lennie, hiszen csak így van esélye a világdöntőn kitűnnie a szép lányok tömegéből.

A sajtótájékoztatón bemutatott húsz ifjú hölgy hamarosan beköltözik a Thermal Hotel Visegrádba, ami az adás napjáig szolgál táborhelyül a döntősöknek. Itt háziversenyeken méretik meg magukat: a Miss Beauty Face, a Miss Bikini, a Miss Sport és a Miss Talent után egy-egy lánytól elbúcsúznak, így a televíziós döntőben már csak tizenhatan versengenek a koronáért. A Miss World verseny egyik legfontosabb missziója a társadalmi felelősségvállalásra való figyelemfelhívás, a leendő győztesnek a világdöntőn is képviselnie kell az általa felkarolt jótékonysági kezdeményezést. Éppen ezért a táborban a Miss Charity alversenyen a lányok a választott jótékonysági projektjüket prezentálják és egymásra voksolva választják ki a legszimpatikusabb kezdeményezést. A felkészítő táborban zajló versenyek során a döntősök személyisége jobban megismerhető, ez segítséget nyújt a zsűritagoknak, akik majd az élő adásban pontozzák a versenyzőket.

A győztes a Miss World Hungary koronáját viseli majd egy évig és a verseny két udvarhölgyét is díjazzák. Természetesen idén is lesz közönségszavazás. Voksolni továbbra is alapdíjas telefonszámon lehet majd a nézők által legszebbnek ítélt jelöltre. Az érdeklődők a tavaly megismert mobil applikációt használva is tájékozódhatnak a versenyről, valamint a döntősökről, és ezen a platformon is támogathatják szimpátia szavazatukkal a finalistákat. Az applikációban legtöbb voksot kapó lány „A legszebb mosoly” cím birtokosa lesz.

A húsz döntős, akik között már ott van az ország új szépségkirálynője:
– Berger Kitti
– Bui Tiky
– Doszkocs Dominika
– Fekszi Szimonetta
– Galambos Patrícia Szilvia
– Glonczi Bianka
– Józsa Eszter
– Kántor Bianka
– Kiss Rebeka
– Kovács Vanessza Anna
– Kovács Vivien
– Magicz Mirtill
– Mészáros Dóra
– Noll Petra
– Ollári Barbara Fanni
– Reiszweber Ziara
– Szabó Csillag
– Szakálos Dóra
– Szarvas Andrea
– Tóth Panni

Magyarország Szépe – Miss World Hungary – július 8-án élőben a Duna Televízió és a Duna World műsorán.