Hír Archívum

„Csendül a nóta, száll a muzsika”— Országjáró hétvége

Június 22-én pénteken 19 órától a Büki Művelődési és Sportközpont könyvtárából, június 23-án szombaton Siófokon, szintén 19 órától a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadról jelentkezik a Dankó klub.
 

„Akinek nótája nincsen…” bár sokak által ismert a folytatás, nem ildomos a nagyszerű szerző, Zerkovitz Béla megállapítását szó szerint ideidézni. Biztató tény, hogy napjainkban egyaránt reneszánszát éli a nótázás, a népdaléneklés, és a népi tánc.

A 2012 decemberében indult Dankó rádió a kezdetek óta töretlen sikerrel halad a maga útján, időközben számos új zenei irányzatot vonzott magához. A közmédia egyik legfiatalabb csatornájának nem titkolt szándéka, hogy a műsorkínálat színesítésével a fiatalabb korosztályokat is megszólítsa. A havonta jelentkező Dankó klub keretében az előadóművészek, akik általában, műsort is vezetnek személyesen is találkozhatnak közönségükkel. Ezáltal a csatorna rendszeres, élő kapcsolatot tart fenn a műfaj kedvelőivel. Kezdetben főként a Thália Színházban, később különböző helyszínekre „kitelepülve” határokon innen és túl került és kerül sor a jókedvvel fűszerezett, nótaestekkel egybekötött közönségtalálkozókra.

Pénteken Bükön Budai Beatrix, Kalina Enikő, Lukács Anita, Dócs Péter, Tarnai Kiss László és Vadász Zsolt lépnek színpadra. Az előadóművészeket a Pannon Cigányzenekar kíséri Baranyai István vezetésével. Szombaton, a rendezvény siófoki helyszínén Budai Beatrixszal, Eperjesi Erikával, Farkas Rozikával, Csuti Csabával, Jenei Gáborral és Tarnai Kiss Lászlóval találkozhat a nagyérdemű. Őket Tordai Zoltán és zenekara kíséri.

Mindkét estre díjtalan, de regisztrációhoz kötött a belépés.

A Szív küldi szívnek kívánságműsor mindkét napon 14. és 17. óra között jelentkezik élőben, a rendezvény helyszíne előtti szabadtérről. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó