Hír Archívum

Karinthy-gyűrűs lett Vida Péter!

A szakma legrangosabb elismerését, a Karinthy-gyűrűt 1975 óta évenként ítélik oda a pályatársak a humor legméltóbb képviselőinek Karinthy Frigyes születésnapján. A díjat Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója és Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatójától vehette át Vida Péter a Magyar Rádió Márványtermében.
 
Vida Péter (Fotó: Győrffi Réka)

A színművész, humorista 2003 óta a Rádiókabaré állandó fellépője, szövegírója. Több vidéki és fővárosi színtársulat után jelenleg a Thália Színház tagja. Pályája szerteágazó: szinkronizál, rendez, egyaránt szerepel filmben, színpadon, hangjátékokban. Műsorvezetőként is találkozhatnak vele a televíziónézők: a Dunán, a Balatoni Nyár magazinműsorban, Rátonyi Kriszta oldalán.

Az idei díjátadót Aradi Tibor, szintén Karinthy-gyűrűs humorista vezette, aki a következő szavakkal méltatta a díjazottat: „Vida Péter mindig, minden körülmények között ügyel arra, hogy egy jelenetből a maximumot hozza ki.”

A tavaly Karinthy-gyűrűvel jutalmazott Aranyosi Péter csíkos nyakkendőjét ajándékozta oda a díjazottnak, Fábry Sándor kiemelte, hogy a pályatársak teljes egyetértésben ítélték neki az elismerést. Sziporkázó poénok, remek anekdoták körítették a méltató szavakat.

Kapcsolódó