Hír Archívum

Hangjáték-bemutató a Kossuthon Bródy Sándor kisregénye nyomán

Színészvér című kisregényéből készült bemutatóval tiszteleg a Kossuth rádió a százötvenöt évvel ezelőtt született Bródy Sándor munkássága előtt. A sorozat első része a neves író születésének évfordulóján, július 23-án hallható az esti Rádiószínház műsorában.
Bródy Sándor író szobra, Varga Imre alkotása Egerben. (Fotó: MTI)

A fordulatokban gazdag rádiójátékot sok szereplő bevonásával valósították meg Horváth Péter József Attila-díjas magyar író rendezésében. A Sebők Dénest alakító Borbiczky Ferenc narrációja könnyen befogadhatóvá teszi ezt a könnyednek nem nevezhető művet.

Ahogy a mindennapi életben is találkozunk mélyebb és felületesebb lelkialkatú emberekkel, itt leginkább ez a vonás határozza meg a szereplők jó vagy rossz sorsát és hatását mások életére. Ecsedi  – Hevér Gábor – fecsegő típus, aki a nehézségeken könnyen túlteszi magát, hamar megszabadul a kezdeti sehova sem tartozástól, a szegénység bélyegétől és hírlapíróként sikeres lesz.

Ecsedi emelkedésével párhuzamosan tragédiába torkollik az őt körülvevő, erősebb erkölcsi tartással, mélyebb érzelmekkel ábrázolt szereplők sorsa.

Adás: július.23-27., Kossuth rádió, Rádiószínház, esti sáv – 21:04

Kapcsolódó