Hír Archívum

Egy hajó, két koncert

Hétfőn és szerdán az A38 hajó koncertjeit élvezhetik a Petőfi TV műsorán.
 
Intervals (Fotó: Facebbok/intervalsmusic)

Héfőn egy progrsszív metálbanda, a 2011-ben alakult Intervalst lesz hallható.
Kétség sem férhet ahhoz, hogy Aaron Marshall nemzedékének egyik legkreatívabb zeneszerzője: a kanadai gitáros még csak 35 éves, de az Intervals története és szólóprojektből folyamatosan változó zenekarrá válása egy olyan alkotói kiteljesedés, ami túlmutat a djent és a progresszív metal bűvkörén. A hat évvel ezelőtt még mindent egyedül hangszerelő gitáros mára kiváló zenészvendégekkel vette körül magát, ami önmagában is garantálta, hogy az Intervals egy határok nélküli kreatív kommunává válhasson a kurrens zeneszerzők számára. Végre láthatjuk napjaink egyik legizgalmasabb progresszív metál produkcióját.

Adás: szeptember 17., hétfő – Petőfi TV – 23:45

Neo együtets (Fotó: Facebook/NeoEgyuttes)

Neo együtets (Fotó: Facebook/NeoEgyuttes)

Szerdán pedig a Neo együttes filmzenéjét, amelyet 15 évvel ezelőtt a Kontroll című produkcióhoz készített. Az A38 Hajó 15. születésnapján Milkovics Mátyás és zenekara kapcsolódó vetítéssel kísérve idézi fel az ezredforduló utáni magyar filmtörténet első igazán nagy közönségsikerét. Még ma is izgalmas kaland újra „végigjárni” a metróalagutak titokzatos világát…

A nemzetközi sikerre való tekintettel a zenekar számos országban mutatta be az albumot az utóbbi években Londontól Lengyelországig.

Adás: szeptember 19., szerda – Petőfi TV – 23:25

Kapcsolódó