Hír Archívum

A szélütésről, az orvos-beteg kapcsolatról és egyéb furcsaságokról

Csiba László akadémikus, a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikájának professzora, a Magyar Neurológiai Társaság elnöke tart nyilvános előadást a torockói Duna-Házban 2018. szeptember 21-én pénteken 18:00 órától a VI. Neurológus Továbbképző Konferencia keretében.
 

A szélütés világszerte egyike a vezető halálokoknak, és sajnos ez alól a mi térségünk sem kivétel. Magyarországon évente egy kisváros lakosságának megfelelő embert veszítünk el a rettegett stroke következtében. De van esélyünk a szélütéssel szemben!

Az előadó közérthetően foglalja össze a szélütés megelőzésének, diagnosztikájának és kezelésének lehetőségeit laikusok számára. Az agykárosodással, nem ritkán halállal járó keringési zavarok és traumák mechanizmusait is ismerteti az előadás. Az érműködés, vérkeringés, az ezek mögött álló testi folyamatok megismerése segíthet a tudatos életszervezésben és terápiás szituációkban – az egyénnek és a családnak egyaránt. Ezeknek a betegségeknek az elkerülésére, megelőzésére természetesen egészséges életmóddal és étkezéssel nagyobb az esélyünk, de ha már megtörtént a baj, akkor is kínál lehetőségeket az orvostudomány.

Csiba professzor évtizedes tapasztalattal rendelkezik a stroke diagnosztikája és kezelése területén, az European Master on Stroke nemzetközi képzés egyik előadója, emellett rendkívül karizmatikus egyéniség és előadó, aki kifejezetten színes, szuggesztív, humoros előadásaiban számos hasznos információt oszt meg.

Előadása második részében ismert történelmi személyiségek szélütéseit ismerteti és szót ejt a 21. századi orvoslás furcsaságairól és nehézségeiről is.
A VI. Neurológus Továbbképző Konferencia keretében tartott előadás nyilvános. Szeretettel várjuk rá a torockói, torockószentgyörgyi és környéki közönséget.

időpont: 2018. szeptember 21. 18:00 óra
helyszín: Duna-Ház, Torockó (Fő utca 292.)

Bővebb információk:
http://duna-haz.com/
https://www.facebook.com/dunahaztorocko/

Kapcsolódó