Hír Archívum

Mesepadlás a Székelyföldi Legendáriummal

A torockói Duna-Ház népszerű gyerekprogram sorozatának évadnyitó vendége szeptember 28-án a Székelyföldi Legendárium lesz. Legendák és mondák, ősi igazságok varázslatos birodalmába kalauzolják a legkisebbeket látványos animációs kisfilmjeikkel és az élőszereplős óriás Legendárium Társasjátékkal.
 
Székelyföldi Legendárium (Fotó: legendarium.ro)

„A legendák és mondák egyben leckék, tele ősi igazságokkal, üzenetekkel, a múltunkra utalva mutatnak a jövőnkbe” – hangzik a csapat mottója.

A 2008-ban indult civil kezdeményezés célja, hogy összegyűjtse és a gyerekek számára szerethető módon adja át Székelyföld szellemi kulturális örökségét, ma is közszájon forgó mondáit és legendáit. Elsőként egy 156 székely mondát és legendát tartalmazó térképet készített el a csapat, a kezdeményezés sikerét látva pedig legendagyűjteményt, hangoskönyveket, színezőt és különféle játékokat terveztek, végül elindították az első székelyföldi rajzfilmstúdiót, amely mostanra 14 tagot számlál. Céljuk, hogy minél szélesebb körben megmutassák, hogy a térség sokkal többet rejt a Drakula-legendánál: Székelyföldön szinte minden különleges földrajzi helyszínnek, várnak, településnek, szentnek legendája van. A Székelyföldi Legendárium európai védett márka: szellemi örökségünket itthon és külföldön egyaránt népszerűsítve, számos erdélyi magyar tanintézetet, pedagógust és gyermekotthont támogatva.

A Duna-Ház közkedvelt gyerekprogram sorozata, a Mesepadlás ebben a tanévben is változatos, színes, kreatív programokkal várja a térség óvodás és kisiskolás közönségét és családjaikat. Havonta egyszer, péntek délelőttönként önfeledt koncertek, zenés műsorok, bábszínházi produkciók, interaktív mesés-zenés előadások, az évszak népszokásaihoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, ötletes népi és ügyességi játékok, népdaltanítás szórakoztatják a gyerekeket a torockói Duna-Házban.

PlakatDunaHazMesepadlas18.09.28

A Mesepadlás c. sorozat együttműködő partnerei: Torockói Sebes Pál Általános Iskola, Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium

időpont: szeptember 28. 10:00-14:00 óra
helyszín: Duna-Ház, Torockó, Fő utca 292.

Bővebb információk:
http://duna-haz.com/
https://www.facebook.com/dunahaztorocko/
https://www.facebook.com/legendarium.ro/
http://www.legendarium.ro/

Kapcsolódó