Hír Archívum

Kulisszatitkok nyomába ered A Hely!

A Hely készítői ezúttal Temesvárt választották úti célul, ahol bejárták többek között a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház épületének zegzugos folyosóit, és bepillantottak a kulisszák mögé is. A rendhagyó színházlátogatásra Farkas Erika műsorvezető kalauzolja el a Kossuth Rádió hallgatóit.
 
A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház egyik díszlete (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Megtudhatjuk, hogy a kárpitos műhelyben miként készül el a díszpárnáktól a súlyos, hatalmas függönyökig minden időben. Hogy Czumbil Marika, a súgó szinte együtt lélegzik a színészekkel, szöveget tanul velük, emellett az előadásokon szinkrontolmácsol is a román nyelvű nézőknek. Az is kiderül, hogy bármelyik romantikus báltermi jelenetet nyugodtan le lehetne itt forgatni a türkiz és arany színekben játszó falak és mennyezet között.

A Mikulás-napi adásban a Micimackó szereplőivel és rendezőjével ismerkedhetnek meg a rádióhallgatók. A rendező, Kedves Emőke nem volt mindig A. A. Milne-rajongó, a színházi munka során szeretett bele a műbe és egy lépkedős társasjáték alapjára helyezte a történetet. A különleges díszletről is sok minden kiderül. Megszólalnak a gyerekszereplők: Borbély Apor, Riskó Erna, valamint a „Nyuszit” alakító Éder Enikő és nem marad ki a „Tigris”, Vass Richárd sem.

Adás (Kossuth Rádió):
- november 28., szerda – 11:07
- december 6., csütörtök – 11:07

Kapcsolódó