Hír Archívum

AMERIKA - OHIO 2. - Magyar élet Cleveland városában

A Hazajáró folytatja észak-amerikai útját a tengerentúli diaszpórában élő magyarok között. Méltányolva az itt lakók mindennapi küzdelmét a fennmaradásért: azt, hogy mennyit tesznek az anyanyelv, a hagyomány és a hit megtartásáért.
 

Ismerős, mára már alaposan elkoptatott gondolat, hogy az “Újvilág”, a lehetőségek hazája, Amerika… Az Újkor eljövetelét is magával hozta a földrész felfedezése. Tudjuk, hogy Amerika mindig is a kalandvágyból, a gazdagodás reményében vagy éppen politikai üldöztetés elől kivándorlók egyik kedvelt célországa volt. De mit keres a stáb a tengerentúlon, a nagy és hatalmas Egyesült Államokban? A Hazajáró csapata ezúttal azzal a céllal hagyja el otthonát, a Kárpát-medencét, hogy meglátogassa a több hullámban diaszpórába szakadt magyarokat. Azokat, akiknek álmaiban nem Amerika, hanem az otthon hagyott szülőföld integet vissza.

A csapat első tengerentúli útja az Öt tó vidékére vezetett. Elámultak a Niagara-vízesés fenséges látványától, megnézték, mi maradt Fairport Harbor magyarságából, majd az egyik legnagyobb magyar közösség hívására, Cleveland-ben folytatják az ismerkedést az itt élő magyarokkal és gondosan őrzött emlékeikkel. A Cuyahoga-völgy Nemzeti Park vízeséseiben gyönyörködve, végül egy nem mindennapi kaland részesei lehetünk és a csapattal együtt kihajózhatunk az Erie-tóra is.

Adás: M5 – január 26., szombat, 15:15

Ismétlés:
- Duna World – január 27., vasárnap, 19:20
- M5 – január 29., kedd, 13:20
- Duna World – január 29., kedd, 16:15
- Duna – február 2., szombat, 07:15

Kapcsolódó