Házasság hete a közmédiában

Idén 12. alkalommal rendezik meg hazánkban 2019. február 10. és február 17-e között a Házasság hetét. Az eredetileg Angliából indult kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a házasság és a család fontosságára. A programsorozat ideje alatt a közmédia is érdekes beszélgetésekkel, tematikus műsorokkal, illetve filmekkel várja az érdeklődőket.
 

A Duna Televízió több műsora is kiemelten foglalkozik a témával. A Család-barát című délelőtti magazinműsorban immár hagyomány, hogy élő adásban mondja ki egy fiatal pár a boldogító igent, erre február 16-án kerül sor. A hétre a stúdió díszlete átalakul, lakodalmas receptekkel, kreatív ötletekkel segítik a nagy napra készülőket. A műsorban emellett a párkapcsolatok lelki oldalát is körüljárják szakértői beszélgetésekkel. Vendégük lesz a Házasság hetének a fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, valamint az idei Házasság hetének arcai: Dr. Gorove László mentőorvos és felesége, Gorove Kriszta.

Ugyancsak a Duna Televízión a Ridikül február 14-i adásában házaspárok járják körül a témát, illetve vasárnap a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőműsor több feladványa is kötődik majd a Házasság hetéhez. Február 10-én 21.00 órai kezdettel Az időutazó felesége című amerikai romantikus dráma lesz látható a csatornán Eric Bana főszereplésével.

Az M2 Petőfi TV Családvarázs című családi talk-show-ja egy olyan párról és családjukról szóló riporttal készül február 15-én, akikre tényleg igaz az idei szlogen –randevúznak egy életen át: Szandi és férje, Bogdán Csaba beszél szerelemről, családról. A csatorna Én vagyok itt című műsorában is minden nap lesz a Házasság hetéhez köthető téma: találkozhatunk 12 gyerekes családdal, vlogger házaspárral, és megismerhetjük hírességek családi titkait is.

Változatos az M5 kulturális csatorna műsorkínálata is. Február 10-től a következő vasárnapig minden nap az Ez itt a kérdés… című vitaműsor után művész házaspárok, mint például Zsuráfszky Zoltán és párja, Vincze Zsuzsanna, vagy Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter mesélnek a házasság művészetéről 10 percben. Az M5 Híradó előtt 20.25-től pedig február 11-től 10 napon át a Házasság hetéhez kapcsolódóan Böjte Csaba testvér gondolatait hallgathatják meg a televíziónézők. A témában két magyar klasszikus filmet is műsorra tűz a csatorna: február 11-én 21.45-től a Szerelem című filmdrámát Darvas Lilivel, Töröcsik Marival és Darvas Ivánnal a főbb szerepekben és február 14-én 21.45-től a Mici néni két élete című vígjátékot.

A televízióadók mellett a Kossuth Rádió és a Bartók Rádió is tematikus héttel várja a hallgatókat. A Muzsikáló reggel, délelőtt és délután műsoraiban a szokásos játékok kérdései, megfejtései kapcsolódik a Házasság hetéhez, zenészházaspárokhoz. A Vendég a háznál adásai is a párkapcsolat körül forognak. A pénteki Válasz-utak-ban például fiatalok beszélgetnek majd a Gorove házaspárral párkapcsolatról, szerelemről, hűségről. A Jó napot Magyarország olyan kérdésekkel foglalkozik a héten, mint az érzelmi intelligencia kialakítása és szerepe a párkapcsolatok megőrzésében, valamint bemutatja a 2=1 misszió aktuális heti programjait és határon túli rendezvényeit. A Napközben február 14-i adásában a párkapcsolati krízisek megoldási lehetőségeiről esik szó.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.